Ontdek waar je kansen liggen.

Denk niet meteen in oplossingen, maar kom eerst meer te weten over het reisgedrag van je werknemers. Wanneer je dat weet, kun je veel beter passende oplossingen verzinnen. Want hoe gaan je werknemers eigenlijk naar het werk? En hoe dicht wonen ze in de buurt? Meten is weten!

Wanneer je inzicht hebt gekregen kun je het beste iemand binnen de organisatie verantwoordelijk maken voor dit thema. Geef één collega de tijd en middelen om met fietsstimulering bezig te zijn. Communiceer de uitkomsten ook binnen de organisatie en laat je werknemers zien dat je dit een belangrijk thema vindt.
Op pendle.nl kunnen werknemers zelf hun reiskosten berekenen; van huidig vervoermiddel en alternatieven. Een unieke tool, mogelijk gemaakt door o.a. Beter Benutten Zwolle Kampen.

Mobiliteitsscan: GRATIS advies op maat

Voor wie?
De mobiliteitsscan is bedoeld voor partners (‘koplopers’) van de Slimme en Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle. Onze partners staan op de website https://werkgeversaanpakmobiliteitregiozwolle.nl/. Ook partner worden? Dat kan en kost u niks. 

Hoe werkt het?
Via de mobiliteitsscan geven we inzicht in het mobiliteitsbeleid van aangesloten bedrijven. De scan laat zien waar kansen en mogelijkheden zijn om het mobiliteitsbeleid verder aan te scherpen. We doen dit door:

  • op basis van postcodes de reismogelijkheden voor de woon-werkreis in kaart te brengen;
  • de reistijd per auto met het openbaar vervoer te vergelijken;
  • te kijken naar hoeveel medewerkers op fietsafstand wonen van hun werk;
  • de arbeidsvoorwaarden van een bedrijf te bekijken;
  • voorzieningen van een bedrijf in beeld te brengen.

De mobiliteitsscan is de eerste stap om te komen tot maatregelen om het mobiliteitsbeleid te verduurzamen en slimmer in te richten. Wij zien altijd kansen! Benieuwd waar de kansen voor uw bedrijf liggen? Neem contact op met onze mobiliteitsmakelaar.

 

Pendle.nl: ontdek hoeveel jij op jouw woon-werkkosten kan besparen

Voor wie?
Iedereen kan Pendle.nl gebruiken, waar je ook woont of werkt. Pendle.nl is vooral interessant voor medewerkers die doorgaans met de auto naar het werk rijden. Zij kunnen namelijk vaak de grootste kostenvoordelen behalen.

Hoe werkt het?
Pendle.nl berekent de werkelijke kosten van je woon-werkverkeer en vergelijkt dit met andere vervoermiddelen. Na 4 stappen weet je precies wat je woon-werkverkeer kost en hoe je hierop kan besparen. Je kan direct aan de slag als gast zonder een account aan te maken. Wil je jouw gegevens wat langer bewaren, maak dan wél een account aan.

Deze website is eigendom van provincie Overijssel