Spitsbrekers!

Op zoek naar een beetje competitie als het op fietsstimulering aankomt? Dan hebben we een tip voor je: Spitsbrekers! Medisch Spectrum Twente (MST) gevestigd in Enschede doet al mee en staat dit jaar in de finale. Spitsbrekers is een initiatief van BNR nieuwsradio. Ze gaan op zoek naar de organisatie of het bedrijf dat op de slimste manier de files vermijdt. Kunnen anderen weer wat van opsteken. Handig!

Volgens Spitsbrekers.nl kosten de files de Nederlandse reizigers 63 miljoen uur (!) extra reistijd per jaar. Dat kost niet alleen geld, maar ook tijd. En wat levert het op? Ergernis. Genoeg reden om een challenge uit te zetten. Bedrijven kunnen hun initiatieven inzenden waarmee zij de files omzeilen. Tien bedrijven strijden om de titel Spitsbreker van het jaar. Inmiddels zijn er nog 5 finalisten over.

Spitsbreker MST stimuleert het fietsgebruik onder de medewerkers met een fietsbeloningssysteem. Medewerkers die op de fiets naar het werk komen, krijgen hiervoor een vergoeding in de vorm van punten. Deze punten kun je op een speciale webshop verzilveren voor fiets-gerelateerde producten. Of je betaalt er fietsreparaties mee.

MST is inmiddels doorgedrongen tot de finale. Samen met Arcadis, Funding Circle, True Legends en Vodafone/Ziggo strijden zij op 24 september om de award Spitsbreker van het jaar. Wie heeft de slimste plannen?

Wellicht is het volgend jaar iets voor jouw bedrijf!  Meer informatie? Ga naar www.spitsbrekers.nl

Deze website is eigendom van provincie Overijssel