Slimme subsidie mogelijkheden voor werkgevers!

De provincie Overijssel heeft een actief subsidiebeleid als het gaat om mobiliteit en CO2-vermindering. Ben je benieuwd welke subsidies er zijn waarmee jij fietsen bij jouw werknemers kunt stimuleren? We leggen er twee aan je voor.

Subsidie slimme en duurzame mobiliteit
Met een subsidie vanuit Slimme en Duurzame mobiliteit Overijssel krijgt jouw organisatie een eenmalige investering of bijdrage in de opstartkosten. Deze subsidie geldt voor activiteiten op het gebied van spitsmijding én CO2-reductie in de provincie Overijssel. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een aantal bedrijfsfietsen, het opzetten van een fietsstimuleringsregeling gekoppeld aan parkeerbeleid, of het opzetten van een buspendel voor je personeel. Spitsmijding houdt in dat de auto op werkdagen uit de spits blijft door op een andere manier te reizen. Bij CO2-reductie gaat om het verminderen van CO2 door bijvoorbeeld schoner te reizen. Voor beide criteria is de fiets natuurlijk een heel goede optie. Je kunt de subsidie nog aanvragen tot 30 november 2019 of totdat het maximum subsidiebedrag bereikt is. Doe er je voordeel mee!

Meer informatie? Hier lees je meer!

Subsidie Elektrische vrachtfiets- en bestelautoactie Overijssel
Een andere mogelijkheid is de subsidie voor elektrische vrachtfietsen. De naam zegt het al: het is een elektrische fiets met een bak of aanhanger om goederen in te vervoeren.

Vervoert jouw bedrijf pakketjes in de buurt die ook per fiets rondgebracht kunnen worden? Dan is dit een goed alternatief. Een vrachtfiets is in de binnensteden minstens zo snel als een bestelauto, je bespaart brandstofkosten, verlaagt je CO2-uitstoot én je komt op plaatsen waar je met de auto niet kunt komen. Handig dus!

Meer informatie? Hier lees je meer!


Deze website is eigendom van provincie Overijssel