Probeeracties

Probeeracties bieden mensen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de fiets of e-bike. Zo kunnen mensen de voordelen van het fietsen ervaren. Vooral de probeeracties met e-bikes zijn effectief, omdat veel mensen nieuwsgierig zijn hier een keer op te rijden. Daarnaast zorgt de relatief hoge prijs van een e-bike ervoor dat men twijfelt over de aanschaf. De mogelijkheid om deze vrijblijvend te proberen kan de zorg van een potentiële miskoop wegnemen.

Om het enthousiasme voor de fiets te vertalen naar blijvend fietsgedrag, is het belangrijk een vervolg te geven aan de probeeractie. Daarnaast is het belangrijk dat de fietsvoorzieningen in orde zijn. Denk aan laadpunten voor elektrische fietsen en goede fietsenstallingen. Lees hieronder meer over de probeeracties.

Hieronder vind je voorbeelden van regionale van fietscampagnes!

Inspiratie

Laat je inspireren door fietsacties die in heel Nederland werden uitgevoerd. En ontdek hoe je fietsen in jouw gemeente kan stimuleren. Heb jij ook een inspirerend voorbeeld? Laat het ons weten. Delen is vermenigvuldigen!

Bekijk Alles
Deze website is eigendom van provincie Overijssel