Probeeracties

Probeeracties bieden mensen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de fiets of e-bike. Zo kunnen mensen de voordelen van het fietsen laten ervaren. Vooral de probeeracties met e-bikes zijn effectief, omdat veel mensen nieuwsgierig zijn hier een keer op te rijden. Daarnaast zorgt de relatief hoge prijs van een e-bike ervoor dat men twijfelt over de aanschaf. De mogelijkheid om deze vrijblijvend te proberen kan de zorg van een potentiƫle miskoop wegnemen.

Om het enthousiasme voor de fiets te vertalen naar blijvend fietsgedrag, is het belangrijk een vervolg te geven aan de probeeractie. Daarnaast is het belangrijk dat de fietsvoorzieningen in orde zijn. Denk aan laadpunten voor elektrische fietsen en goede fietsenstallingen. Lees hieronder meer over succesvolle probeeracties.

Hieronder vind je voorbeelden van regionale van fietscampagnes!

Lopende acties

Op dit moment hebben wij geen lopende acties over dit onderwerp. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Inspiratie

Deze voorbeelden zijn bedoeld om te inspireren. Aan de uitwerking kunnen geen rechten worden ontleend. Wil jij anderen inspireren? Laat het ons weten. Delen is vermenigvuldigen!

Bekijk Alles
Deze website is eigendom van provincie Overijssel