Interview fietsende forens

Timo de Jong – COA

De Fietsprobeerpool is een groot succes. Inmiddels zijn er vele bedrijven die mee hebben gedaan aan deze actie. In de maand juli testten de medewerkers van het COA locatie Dronten een aantal elektrische fietsen. Ook hier waren de reacties positief. Lees hier de ervaring van Timo, adjunct manager bijzondere opvang bij het COA.

“Ik ben adjunct manager bij het COA. Veel mensen kennen het wel, maar dit is een landelijk zelfstandig bestuursorgaan die de opvang van asielzoekers verzorgt. De ‘Bijzondere opvang’ verzorgt ook de opvang van alleenstaande minderjarige asielzoekers. Daarmee zijn we uniek. Ongeveer 5 of 6 locaties in Nederland hebben deze bijzondere opvang.

Voor de oplettende lezer; Dronten ligt niet in Overijssel. Hoe zit dat dan? Dat heeft te maken met denken in mogelijkheden. Timo: “Twee jaar geleden deed onze organisatie mee met het ‘spitsfietsproject’. Daardoor maakte ik kennis met de fietscampagne van de provincie Overijssel en de initiatieven die zij opzetten voor beter en gezonder verkeer. De contacten waren dus al gelegd. Ik heb gevraagd of er een mogelijkheid was om mee te doen met deze Fietsprobeerpool die onze organisatie erg aansprak. En dat hebben ze voor ons geregeld! Superleuk. We zijn blij dat ze zo met ons mee denken en denken in mogelijkheden. Zo werken wij bij onze organisatie ook, dus daar ontstond een mooie samenwerking! ”Tijdens de maand juli stonden er 3 fietsen bij het COA; 2 e-bikes en een speedpedelec. “We hebben een rooster gemaakt en de fietsen gerouleerd onder de medewerkers. Omdat onze collega’s ook s ’nachts en s’ avonds werken konden meerdere mensen op 1 dag de fiets proberen. Ideaal. In totaal hebben zo’n 15 tot 20 mensen de fietsen getest. Veel van de collega’s die de fiets hebben getest, gingen voorheen altijd met de auto naar het werk. De missie was in de maand juli dus geslaagd! Nu hopen we dat medewerkers ook in de toekomst vaker de fiets pakken.”

Deze website is eigendom van provincie Overijssel