Interview fietsende forens

Nettie Beldman – medewerker Servicebureau  facilitair bedrijf bij Isala

Een voorbeeld van een bedrijf dat hard werkt om medewerkers gezond en fit te houden is het Isala ziekenhuis in Zwolle. Onlangs deed deze organisatie mee aan de Fietsprobeerpool. Gedurende een aantal weken stonden er twee e-bikes en één speedpedelec bij het bedrijf, klaar om door de medewerkers getest te worden. De actie was een groot succes. Nettie Beldman, medewerker Servicebureau  facilitair bedrijf bij Isala, vertelt over de positieve ervaringen.  

Het Isala ziekenhuis startte met deze actie in het kader van Sterk & Fit. Dit is een aanbod van Isala met allerlei workshops en trainingen om actief te werken aan de duurzame inzetbaarheid. Nettie:  De Isala collega’s waren erg enthousiast. Het meedoen werd hen gelukkig ook erg makkelijk gemaakt, want medewerkers konden de fiets zelf reserveren via het Planon reserveringssysteem. Hier kon men zelf zien wanneer de fietsen beschikbaar waren en deze reserveren. Na het reserveren konden ze bij het Servicebureau , de sleutel en alle andere toebehoren ophalen. Fietsen maar!”

Erg handig was de goede service die bij de fiets was inbegrepen (door de rijwielhandelaar die de fietsen beschikbaar heeft gesteld). Als fietsers pech of problemen hadden onderweg, dan konden ze rechtstreeks contact opnemen met de fietsenhandelaar. Nettie: “Er waren in totaal drie fietsen beschikbaar: twee e-bikes en één speedpedelec. De collega’s waren vooral nieuwsgierig naar de speedpedelec. Waarschijnlijk omdat veel mensen al in het bezit zijn van een e-bike. Dat fenomeen is natuurlijk niet helemaal nieuw meer. Uiteindelijk viel de speedpedelec bij veel mensen goed in de smaak. De e-bike trouwens ook hoor. Alle fietsen waren steeds uitgeleend. Nu de actie voorbij is vragen mensen of de probeerpool nog een herhaling gaat krijgen.  Dus dat is een goed teken! We zouden het iedereen aanraden om mee te doen.”Binnenkort start Fietsen Werkt! met ‘Proefrijden’. Iedereen kan dan een e-bike testen, ongeacht waar iemand werkt. Houd onze site en social media kanalen in de gaten voor meer informatie.

Deze website is eigendom van provincie Overijssel