Fietsmaatjes voor het goede doel

Je hebt fietsmaatjes… en je hebt fietsmaatjes. Het bedrijf Carel Lurvinkuit Enschede gaat nog een stapje verder dan de rest. Zij fietsen voor geld én voor het goede doel. Collega Jörgen de Vries zet zich in voor Kika tijdens de Giro di KiKa in Italië. 

Samen met zijn collega’s Robin en Jos gaat Jörgen in juni 2020 een stevige uitdaging aan met Giro di Kika: Ze beklimmen twee keer de Stelvio en moeten 99 kilometer en 3.200 hoogtemeters overbruggen met hellingen van 12%… dat is steil. Echt steil. Een dappere tocht dus, voor een mooi doel.

Jörgen was vorig jaar Fietsmaatjes fietsbuddy op de IT-afdeling van het bedrijf. Hij motiveerde collega’s om de fiets te pakken en de auto te laten staan. Dat ging hem goed af! Hij is sowieso nogal sportief. Twee jaar geleden fietste hij samen met collega Ian de Giro di KiKa van Groningen naar het Prinses Maxima Ziekenhuis in Utrecht, in drie dagen tijd. Daarmee haalden ze ruim €3.000 op en dat motiveert collega’s weer om mee te doen.

Carel Lurvink werkt met een persoonlijk maatschappelijk budget. Als de medewerkers de fiets pakken worden ze beloond met geld dat ze aan een goed doel kunnen schenken. Een top idee, toch? De deelname voor Giro di KiKa bedraagt €500 per persoon. Dat bedrag hebben de heren al bij elkaar, dankzij donaties van collega’s, die door de combinatie van Fietsmaatjes en het Persoonlijk Maatschappelijk Budget ook dit goede doel kunnen steunen. 

Wil je ook een bijdrage leveren?
Wil je meer informatie over de Giro di KiKa waarvoor ze gaan fietsen, of het project sponsoren? ​https://www.girodikika.nl/team-carel-lurvink-bv#tab=about

Deze website is eigendom van provincie Overijssel