Fietsverlichting: Schijn een lichtje op mij!

De zomer is nu echt voorbij en de dagen worden korter. Daardoor fietsen we vaker in het donker. Een open deur misschien, maar voor jouw veiligheid en die van anderen is goede fietsverlichting een must. Daarnaast kan je het geld voor de boete beter aan leuke dingen besteden!  

Want, als jouw verlichting niet op orde is kost het je €55,-. Zonde toch?! Uit onderzoek van de Rijksoverheid is gebleken dat bijna 40% van de fietsers geen of onvoldoende fietsverlichting heeft. Voor de duidelijkheid: een voorlicht moet geel of wit zijn en een achterlicht rood. En wist je trouwens dat het verboden is om met een knipperend lichtje te fietsen? 

Politieagent Tom uit Enschede benadrukt op Twitter hoe belangrijk het is dat fietsers goed verlicht de straat opgaan. “Misschien wel de helft van de mensen hier in de stad fietst zonder verlichting. Dat is zo gevaarlijk. We maken aanrijdingen mee die voorkomen konden worden als de fietser goede verlichting had gehad.” 

De komende maanden kan je promotiemedewerkers tegenkomen die letten op de fietsverlichting. Goed gedrag wordt beloond, want is jouw fietsverlichting in orde? Dan maak je kans op een nieuwe fiets!

Deze website is eigendom van provincie Overijssel