Fietsen Werkt voor…

Dat Fietsen Werkt, weet Wolf Jansen als geen ander. Hij deed mee aan de fiets-probeerpool voor medewerkers van Hessenpoort in Zwolle en testte een e-bike. Wolf woont in Dalfsen en gaat in Zwolle naar zijn werk en naar school. 10 kilometer op een op de fiets… das een eitje.

Wolf is 18 jaar, werkt bij Wehkamp en studeert Logistiek en Economie op het Windesheim in Zwolle. Een collega van Wehkamp stuurde een mail over deze actie. Meteen in de eerste week heeft hij zich ingeschreven en kon hij een fiets testen. Wolf: “Normaal gesproken kan je de fiets een week lenen, maar ik had een klein gelukje. Er viel een vakantie in de periode dat ik de fiets zou gebruiken en daarom kon ik hem iets langer testen”. Zo kon hij de fiets niet alleen voor z’n werk gebruiken, maar ook voor kleine ritjes, naar voetbal en het station bijvoorbeeld.

“Ik vond het een hele leuke actie. Ik fietste al best veel, maar op deze elektrische fiets wordt het toch nét een beetje makkelijker hè. Jammer dat e-bikes behoorlijk aan de prijs zijn, zeker voor iemand van 18 die nog studeert. Ik kan het zelf dus nog niet betalen. Maar mijn moeder heeft de fiets ook even getest en zij was ook erg enthousiast. Misschien dat zij er wel eentje gaat kopen!”

Wil jij het ook proberen?
Om de vestigingscondities van Hessenpoort nu en in de toekomst op topniveau te houden, hebben de Ondernemersvereniging Hessenpoort, Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel een programma ontwikkeld: Fiets for Future. Daarvan is deze fiets-probeerpool een onderdeel. Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden. Ben jij een medewerker op Hessenpoort? Dan kan jij een week lang gratis een e-bike testen. Meld je snel aan.

MELD JE AAN

Deze website is eigendom van provincie Overijssel