Fietsen werkt! Het laatste nieuws…

Test een gratis E-bike – Hessenpoort

Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel hebben bedrijventerrein Hessenpoort als Topwerklocatie gemarkeerd. Topwerklocaties zijn werklocaties met bijzondere vestigingscondities voor bedrijven die zich richten op een (inter)nationaal en bovenregionaal verzorgingsgebied. De locaties hebben een sterke rol in de regionale economie.

Om de vestigingscondities van Hessenpoort nu en in de toekomst op topniveau te houden, hebben de Ondernemersvereniging Hessenpoort, Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel een programma ontwikkeld: Fiets for Future. 

Een onderdeel van Fiets-For-Future is de ‘fiets probeerpool’. Ben jij een medewerker op Hessenpoort? Dan kan jij een week lang gratis een e-bike testen. 

Meldt je nu aan via onderstaande knop.

Snelfietsroute Zwolle-Staphorst-Meppel (ZSM) open

De snelfietsroute Zwolle-Staphorst-Meppel (ZSM) is klaar voor gebruik en gaat maandag 1 oktober open.

Aan Overijssels gedeputeerde Bert Boerman, wethouder Bert Krale van de gemeente Staphorst en directeur Gert Brunink van uitvoerder Schagen Infra gezamenlijk de snelfietsroute te openen. Plaats van handeling is de kruising Whemeweg/Munnikeweg in Rouveen. Hiermee is de gemeente Staphorst het predikaat ontbrekende schakel in de snelle fietsroute kwijt.

Verbinding

De snelfietsroute is aangelegd aan de oostkant van de A28 tussen de Lichtmis (Rouveen) en Staphorst. Dit voornamelijk vrijliggende fietspad verbindt twee bestaande snelfietsroutes: Zwolle-Lichtmis via Hessenpoort en Hermelenweg en Staphorst-Meppel via de Rijksparallelweg.

 

bron: De Stentor

Te leuk om niet te delen

Inmiddels is de N50 tussen Zwolle en Kampen weer geopend! Zoals je wellicht hebt gezien konden inwoners van Kampen en omgeving gratis een e-bike testen tijdens de periode dat de N50 was afgesloten. We hebben verschillende leuke reacties ontvangen, maar de reactie van Marion was te leuk om niet met jullie te delen.

“Het was echt genieten op de e-bike! Ik kon de fiets ophalen bij Tweewielercentrum Kok in Kampen. Hier werd ik super vriendelijk ontvangen en de service was goed.

Eerst heb ik een retourtje Zwolle gedaan. Het was een mooie dag en ik heb veel gezien. Ben met het pontje over gegaan bij Zalk en toen bij het Theehuis even gestopt. De volgende dag via Laag Zuthem gefietst. Een ontmoeting met een reehert gehad en een schitterende zonsondergang gezien bij Wijthmen. De rest van de week heeft nog veel meer belevenissen opgeleverd… en met de e-bike glijden de kilometers voorbij!

De kers op de taart: mijn lichamelijke klachten nemen af. Of dat door het fietsen & de belevenissen komt? Zeg het maar. Ik ben er dankbaar voor. Het was een heerlijke week.

Fotos & filmpjes heb ik niet gemaakt. De belofte aan mijzelf om met alle zintuigen van deze tochten te genieten ben ik nagekomen. Horen hoe de bries het riet een sikkasikka geluid laat maken. De warme aardgeur in het bos ruiken, zien hoe de ooievaar sierlijk zijn vleugels spreid. De zon voelen branden en tegelijkertijd de vruchteloze pogingen van de wind om koelte te brengen aan mijn huid… met dit natuurlijke HD beeld en dolby surround prijs ik mezelf gelukkig.
Bakken met serotonine en dopamine krijg ik hier van. Ik noem het e-trippen in 4D.

Het was een heerlijke week, dank jullie wel!”

Uitnodiging Ondernemersbijeenkomst: Gezond Fietsen Werkt!

De Fietsweek Enschede 2018 vindt plaats van 17 tot met 23 september. Tijdens deze week organiseert Enschede Fietsstad 2020 en Twente Mobiel een buitengewoon inspirerende bijeenkomst voor werkgevers, waar ook u graag bij zult zijn. Thema: Gezond Fietsen Werkt! En U bent van harte uitgenodigd!

In de sportieve omgeving van de Business Club van FC Twente krijgt u bekende sprekers te horen en te zien. Ze zullen u inspirerende voorbeelden geven, waarmee u direct aan de slag kunt om uw werknemers nóg fitter te maken. Want fietsen is leuk. En erg gezond! Fietsende werknemers zijn vitaler, gelukkiger, gezonder en minder vaak ziek. Uit onderzoek blijkt dat iedere keer weer. En dat is pure winst. Voor werknemers én werkgevers.

Wat kunt u verwachten?

Dagvoorzitter is oud-wielrenster, columniste en sportbestuurder Marijn de Vries, die bekende sprekers zal introduceren en u zal uitdagen nieuwe ideeën te delen om van werknemers in Twente de fitste en vitaalstemedewerkers van Nederland te maken.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 16:00 inloop en ontvangst
  • 16:30 programma o.l.v. dagvoorzitter Marijn de Vries
    • Theo de Rooij – oud-wielrenner, oud-ploegleider en fietsburgemeester
    • Frank Heidanus – directeur van Voskamp Groep en overtuigd fietser
    • Wim Landewé – ondernemer en eigenaar Bike Totaal Landewé
  • 17:30 Groentewinkel – een health store en netwerkmarkt vol aansprekende ideeën en initiatieven
  • 18:00 – 19:00 Netwerkborrel

Meld u aan!

Met deze link kunt u zich aanmelden voor deze inspirerende bijeenkomst.

Waar & Wanneer?

Dinsdag 18 september 2018 16:00 – 19:00u
Hatrans Plaza
(TOS Lounge – FC Twente)
De Grolsch Veste
Colosseum 65
Enschede

De langste dag: Op de fiets naar het werk….

Binnen het programma Beter Benutten Zwolle-Kampen zijn Ellen en Tineke al enkele jaren actief bezig om bedrijven en organisaties te stimuleren om de spits te mijden en de fiets te kiezen als vervoersmiddel.

Zelf dagelijks op de fiets naar het werk gaan is een beetje ingewikkeld voor beide dames, want ze wonen in Friesland. Maar om het einde van het huidige programma Beter Benutten en de overgang naar het nieuwe programma Slim & Duurzaam te markeren, trapten Ellen en Tineke op 21 juni tóch ca. 80km weg op de fiets naar het werk: een programmateam vergadering in Zwolle. 10 kilometer voor Zwolle werden ze verrast door de collega’s van het programma en campagneteam met koffie. Bij aankomst op het provinciehuis stond er een bijzondere Fietsen-werkt taart klaar!

Met deze fietstocht werd ook alvast “geoefend” voor de Elfwegentocht die plaats vindt van 1 t/m 14 juli a.s. waarbij twee weken geen druppel benzine gebruikt mag worden bij vervoer in Friesland. Kijk op www.elfwegentocht.nl