Fietsen werkt! Het laatste nieuws…

Fietsen Werkt voor… Wolf Jansen

Dat Fietsen Werkt, weet Wolf Jansen als geen ander. Hij deed mee aan de fiets-probeerpool voor medewerkers van Hessenpoort in Zwolle en testte een e-bike. Wolf woont in Dalfsen en gaat in Zwolle naar zijn werk en naar school. 10 kilometer op een op de fiets… das een eitje.

Wolf is 18 jaar, werkt bij Wehkamp en studeert Logistiek en Economie op het Windesheim in Zwolle. Een collega van Wehkamp stuurde een mail over deze actie. Meteen in de eerste week heeft hij zich ingeschreven en kon hij een fiets testen. Wolf: “Normaal gesproken kan je de fiets een week lenen, maar ik had een klein gelukje. Er viel een vakantie in de periode dat ik de fiets zou gebruiken en daarom kon ik hem iets langer testen”. Zo kon hij de fiets niet alleen voor z’n werk gebruiken, maar ook voor kleine ritjes, naar voetbal en het station bijvoorbeeld.

“Ik vond het een hele leuke actie. Ik fietste al best veel, maar op deze elektrische fiets wordt het toch nét een beetje makkelijker hè. Jammer dat e-bikes behoorlijk aan de prijs zijn, zeker voor iemand van 18 die nog studeert. Ik kan het zelf dus nog niet betalen. Maar mijn moeder heeft de fiets ook even getest en zij was ook erg enthousiast. Misschien dat zij er wel eentje gaat kopen!”

Wil jij het ook proberen?
Om de vestigingscondities van Hessenpoort nu en in de toekomst op topniveau te houden, hebben de Ondernemersvereniging Hessenpoort, Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel een programma ontwikkeld: Fiets for Future. Daarvan is deze fiets-probeerpool een onderdeel. Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden. Ben jij een medewerker op Hessenpoort? Dan kan jij een week lang gratis een e-bike testen. Meld je snel aan via www.fietsenwerkt.nl/hessenpoort.

Endorfine

Fietsjunkies

Misschien ben je er zelf één of misschien ken je er één: een rasechte fietsfanaat. Deze persoon besteedt het liefst iedere vrije minuut van de dag op de fiets. Fietsjunkies. Hoe werkt dat toch? Het antwoord is endorfine.

Endorfine kennen we vooral van de runners high, maar het ontstaat bij allerlei duursporten, dus ook bij fietsen. Het is een stofje dat wordt aangemaakt in je hersenen en werkt als een soort natuurlijke pijnstiller. Vooral wanneer je pijn hebt of stress ervaart krijgt de aanmaak van endorfine een boost. Het is zelfbescherming van het lichaam tegen de pijn die duursporten kan veroorzaken.

De andere kant van de medaille is een endorfine te kort ervaren. Dat is een aanzienlijk minder prettig gevoel. Je voelt je down en lamlendig. Wat er dan gebeurt, hebben we allemaal wel eens ervaren; je krijgt zin in vet en zoet eten. Wanneer je daaraan toegeeft is het hek van de dam, want heb je telkens meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Geen goed plan dus.

Wat wel een goed idee is? Fietsen!  Je moet namelijk minimaal 12 minuten sporten om een endorfinespiegel te verhogen. Wij zijn natuurlijk ultra-fietsfan, maar doe jij liever een andere sport, dan zijn er meer mogelijkheden; aerobic, dansen, fitness, hardlopen (joggen), skiën, wandelen, Zumba en zwemmen.

Je weet wat je te doen staat! Hup, in beweging!

Fietsen in de winter

Fietsen in de winter: 3 redenen om het WEL te doen

Een drukke ochtendspits en de NS past de dienstregeling aan… Maak kennis met het leven in Nederland tijdens de winter. Een manier om onder de verkeersproblemen uit te komen is: pak de fiets! Hier kleeft slechts een klein nadeeltje aan; bevroren handen, bevroren tenen en een bezwete rug. Maar fietsen in de winter heeft ook zeker voordelen.

  • Het is lekker rustig op de fietspaden, dus je kan in één ruk doorfietsen.
  • Genieten van de mooie natuur, zonder dat je ongelukken veroorzaakt. Want de fietspaden zijn rustig, weet je nog? Vooral in de ochtend bij zonsopgang is de lucht vaak prachtig. Heb je leuke foto’s? Zet ze op facebook en tag @fietsenwerkt!
  • Je krijgt meer zuurstof waardoor je hersenen beter werken. Beter resultaat op je werk dus! Jij blij, baas blij.
  • Het voldane gevoel als je met gloeiende wangen op je werk aankomt is heerlijk.

 

Schrijf je in voor de FietsenWerkt! Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste fietsnieuws, tips en aanbiedingen.

Fiets-probeer-weken: Test GRATIS een e-bike of speed pedelec uit onze probeerpool

Voor wie?
Werk jij in de gemeente Zwolle of Kampen? Dan kan jij een week lang gratis een e-bike of speed pedelec testen. Het is een leuke manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met dit vervoersmiddel. En wie weet wil je nooit weer iets anders!

Hoe werkt het?
Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via het digitale contactformulier. Wij nemen dan contact op met jou en jouw werkgever om een startdatum te bepalen en een aantal praktische zaken te regelen. Als alles geregeld is, wordt de probeerpool maximaal één maand bij jouw werkgever geplaatst. Tijdens deze maand kunnen ook jouw collega’s gratis een fiets testen. Elke medewerker kan dan één week een fiets testen. De probeerpool bestaat maximaal uit twee e-bikes en één speed pedelec. Jij kiest zelf welke fiets jij wil testen.

Test een gratis E-bike – Hessenpoort

Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel hebben bedrijventerrein Hessenpoort als Topwerklocatie gemarkeerd. Topwerklocaties zijn werklocaties met bijzondere vestigingscondities voor bedrijven die zich richten op een (inter)nationaal en bovenregionaal verzorgingsgebied. De locaties hebben een sterke rol in de regionale economie.

Om de vestigingscondities van Hessenpoort nu en in de toekomst op topniveau te houden, hebben de Ondernemersvereniging Hessenpoort, Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel een programma ontwikkeld: Fiets for Future. 

Een onderdeel van Fiets-For-Future is de ‘fiets probeerpool’. Ben jij een medewerker op Hessenpoort? Dan kan jij een week lang gratis een e-bike testen. 

Meldt je nu aan via onderstaande knop.

Snelfietsroute Zwolle-Staphorst-Meppel (ZSM) open

De snelfietsroute Zwolle-Staphorst-Meppel (ZSM) is klaar voor gebruik en gaat maandag 1 oktober open.

Aan Overijssels gedeputeerde Bert Boerman, wethouder Bert Krale van de gemeente Staphorst en directeur Gert Brunink van uitvoerder Schagen Infra gezamenlijk de snelfietsroute te openen. Plaats van handeling is de kruising Whemeweg/Munnikeweg in Rouveen. Hiermee is de gemeente Staphorst het predikaat ontbrekende schakel in de snelle fietsroute kwijt.

Verbinding

De snelfietsroute is aangelegd aan de oostkant van de A28 tussen de Lichtmis (Rouveen) en Staphorst. Dit voornamelijk vrijliggende fietspad verbindt twee bestaande snelfietsroutes: Zwolle-Lichtmis via Hessenpoort en Hermelenweg en Staphorst-Meppel via de Rijksparallelweg.

 

bron: De Stentor