Go Velo

Wat is Go Velo?
Met Go Velo sparen werknemers geld en/of spaarpunten voor iedere kilometer die zij fietsen. De deelnemers maken gebruik van een slimme app, die alle fietsritten registreert en een beloning toekent aan de gefietste woon-werk kilometers. De werkgever bepaalt zelf hoe deze beloning eruitziet. Dit kan een financiële vergoeding zijn, maar ook producten of bijvoorbeeld een bijdrage aan een goed doel. De app geeft daarnaast feedback en stimuleert met individuele en groepsuitdagingen om door te fietsen.  Zo krijg je digitale ‘schouderklopjes’ en word je uitgedaagd om verder of vaker te fietsen. Dit leidt tot gezondere werknemers of inwoners én vermindering van CO2-uitstoot in het verkeer!

Effecten
Voorafgaand aan Go Velo ging het project B-Riders in de provincie Noord-Brabant. In de afgelopen vijf jaar deden zo’n 10.000 Brabanders hieraan mee. Samen bespaarden ze meer dan 1 miljoen autoritten in de spits. Zo’n 15 werkgevers verspreid over Noord-Brabant werden onderdeel van ‘B-Riders Company’. En het effect is blijvend: nog steeds gaan er in Brabant dagelijks ruim 4.100 auto’s minder de weg op. Het uitgebreide evaluatierapport vind je hier.

Interesse? 
Als gemeente kan je als werkgever ook deelnemen aan een fietsstimuleringsprogramma of kan je bedrijven in jouw gemeente attenderen op een dergelijke actie. Kijk op deze website bij Werkgevers welke acties er momenteel in West-Overijssel worden aangeboden. Onze mobiliteitsmakelaars kunnen je ook vertellen welke acties worden aangeboden.

Deze website is eigendom van provincie Overijssel