Fietsmaatjes

Met Fietsmaatjes kunnen werknemers geld verdienen door naar hun werk te fietsen. Ook werknemers die al (minimaal 3 dagen) naar hun werk fietsen. Samen met niet-fietsende collega’s vormen ze een team. Iedere keer als één van hun teamleden naar het werk fietst, krijgen ze €1. Hoe meer collega’s ze stimuleren, hoe meer ze verdienen. Werknemers die meestal met de auto naar het werk gaan, krijgen €0,35 per gefietste kilometer. De totale beloning kan flink oplopen, wel tot honderden euro’s in zes maanden! 

Effecten
In 2018 is Fietsmaatjes in Twente uitgevoerd. Er deden 2.000 deelnemers mee. Samen fietsten ze ruim 1,6 miljoen kilometer en verdienden ze 365.000 euro. Dit jaar wordt de actie in heel Overijssel opnieuw uitgevoerd, met uitzondering van Deventer. 

Interesse? 
Als gemeente kan je als werkgever ook deelnemen aan een fietsstimuleringsprogramma als Fietsmaatjes. Ook kan je bedrijven in jouw gemeente attenderen op de actie. Er kunnen dit jaar 5.000 medewerkers aan Fietsmaatjes meedoen. Het is momenteel niet meer mogelijk om je voor deze actie aan te melden, omdat het limiet van 5.000 deelnemers is behaald. Voor meer informatie over Fietsmaatjes kan je contact opnemen met onze mobiliteitsmakelaars. Zij kunnen je ook vertellen welke acties nog meer in Overijssel worden aangeboden. 

Deze website is eigendom van provincie Overijssel