E-bike probeeractie


In 2018 konden werknemers via Twente Mobiel een week lang gratis een e-bike proberen. Werkgevers moesten ervoor zorgen dat er voldoende ruimte was ingericht voor het stallen van de fietsen en dat een medewerker van het bedrijf de uitgifte van de fietsen op zich nam. 

Effecten 
In totaal deden er 195 werknemers van 17 verschillende bedrijven mee aan de probeeractie. Alle werkgevers gaven aan een vervolg te willen geven aan deze probeeractie, bijvoorbeeld door e-bikes aan te schaffen. Werknemers waren ook enthousiast over de actie. Driekwart van de deelnemers overwoog na de actie om zelf een e-bike aan te schaffen en bijna de helft gaat na deelname aan de actie vaker met de fiets naar zijn werk. De actie droeg bij daardoor succesvol bij aan een verbetering van de bereikbaarheid, vitaliteit en vermindering van CO2-uitstoot.

Meedoen? 
Als gemeente kan je als werkgever ook deelnemen aan de E-bike Probeeractie, of bedrijven in jouw gemeente attenderen op deze actie. Kijk hier welke acties er momenteel in West-Overijssel worden aangeboden of vraag onze mobiliteitsmakelaars welke acties in jouw regio worden aangeboden.

Deze website is eigendom van provincie Overijssel