Deltionfiets

Wat is de Deltionfiets? 
Overvolle bussen, foutgeparkeerde fietsen bij stations en boze bewoners doordat medewerkers en studenten hun auto in nabijgelegen woonwijken parkeren. Een aantal jaren geleden bedachten studenten zelf een oplossing hiervoor. Studenten die minimaal 3 keer per week heen en weer fietsen van het station naar school mogen gratis een Deltionfiets gebruiken. Na het behalen van hun diploma, krijgen ze de fiets cadeau. De school combineert deze leenfiets met extra maatregelen zoals het aanpassen van de lesroosters om te zorgen voor betere bereikbaarheid en doorstroom.  

Effecten 
Inmiddels hebben ruim 375 leerlingen gebruik gemaakt van de actie. 80% van de deelnemers is erg enthousiast over de Deltionfiets. Deze leerlingen fietsen nu in plaats van dat ze de bus pakken. Dit leidt tot minder overvolle bussen, betere bereikbaarheid, minder parkeerproblemen en minder overlast voor de buurtbewoners. Bovendien zorgt deze oplossing ook voor werkgelegenheid voor bijvoorbeeld fietsenmakers.

Meer weten?
Voor meer informatie kan je contact opnemen met een van onze mobiliteitsmakelaars. Zij kunnen je ook helpen om een eigen actie op te zetten.

Deze website is eigendom van provincie Overijssel