Thema- en seizoensacties

Wat is een thema- of seizoensactie?
Een thema- of seizoensactie is een manier om fietsen een extra ‘boost’ te geven. Afhankelijk van het doel en budget kan het gaan om een structurele of eenmalige actie. Zo organiseerde de provincie Overijssel in februari een Valentijnsactie waarbij twee romantische fietsritten werden verloot. De gelukkigen kregen iets lekkers te eten en werden vervolgens in een bakfiets langs de mooiste plekjes van Kampen gefietst. Bijkomend voordeel van een fietsactie als dit, zijn de promotiemogelijkheden voor de lokale fietsenmaker of horecagelegenheid. Zo werken meerdere partijen samen om een thema- of seizoensactie mogelijk te maken.

Effecten
De Valentijnsactie wordt al twee jaar ingezet om fietsen op een ludieke manier te stimuleren. De actie trok beide jaren veel aandacht in de social media. Beide jaren werden zo’n 3.000 mensen met de actie bereikt. Het grootste deel van deze mensen bezocht ook de bijbehorende website van Fietsen Werkt!

Ook een thema- of seizoensactie uitvoeren?
Neem contact op met een van onze mobiliteitsmakelaars om te sparren of ideeën te toetsen. Een korte brainstorm kan al snel tot mooie ideeën leiden.

Deze website is eigendom van provincie Overijssel